Los reyes magos

Nu ska jag förklara vad vi har gjort från i torsdagskväll tills igårkväll. Vi har firat, det är ungefär som julafton kan man säga bara att det heter "Los reyes magos" och det betyder de tre visemännen. 

I torsdagkväll gick vi in mot centrum för att kolla på los reyes magos, hur mkt folk som helst men det var mer som en parad de gick och sjöng, dansade, kastade godis och lite sedan var det klart. Inte så kul men barnen tycker om det iaf! Sedan bar det av hemåt och innan läggdags ställde vi skorna vid soffan för att de ska veta vart de ska lägga julklapparna haha. 

På morgonen när vi vaknade öppnade I dörren in mot vardagsrummet och där var det massa julklappar, herregud (och då har vi redan firat jul en gång) haha. Jag fick ett paket iaf :) Efter det åt vi någon krans de bakat av något, kommer inte ihåg vad det heter men gott var det :)

Efter det blev det en dag med massa lek med alla nya leksaker och så åt och drack vi gott och satt vid bordet och pratade och bara mös hela kvällen. Mycket trevlig och mysig dag :)

Nu har jag firat det mesta som går att fira på ett år tror jag. Kul att uppleva och verkligen se hur det är :)



Nyårsfirande i Spanien

Första inlägget på nya bloggen som jag bara kommer använda när jag reser och skriver om resor. Därför passar det utmärkt att skriva om min första nyårsafton utanför Sverige. Min första och föroppningsvis inte sista nyårsafton i Spanien. 

En av de bättre och roligaste jag har firat måste jag säga. Det var bara jag och min värdfamilj, vi åt och drack gott och vid tolvslaget var det dags att äta de tolv vindruvorna som alla gör här. Det gick för fort mellan alla dongen så man hann inte tugga så det slutade med att man satt med 12 vindruvor i käften och höll på att skratta ihjäl sig ungefär. Men kul iaf och rolig sak de gör :) Efter det champange och kramar hit och dit. 

Efter det gick vi ut på terrassen för att se om vi såg några fyverkerier men det gjorde vi då inte. I Sverige går man alltid ut lagom till tolvslaget men inte här, då kollade vi på tv:n så man inte skulle missa dongen och vet när man ska stoppa in druvorna. 

Efter det drog vi igång just dance på wii och dansade och skrattade enda till fyra på morgonen. Det var det roligaste spelet jag spelat i hela mitt liv tror jag, vad kul :) Helt underbar nyårsafton hade jag :)

Dagen efter lämnade vi inte huset. Flera kilo godis, filmmaraton, popcorn och bara slapp hela dagen. Pyjamasparty kan man säga för det var ingen som tog av sig pyjamasen på hela dagen. Vi såg Rio, Rey Leon, Avatar och Cars 2. 

Nu vill jag bara önska er ett GOTT NYTT ÅR!


Julgranen


RSS 2.0